دردسر دو طرفه برای کسب و کارهای اینترنتی ایرانی
متاسفانه این روزها از زمین و زمان بر مردم ایران و کسب و کارهایشان مصیبت می بارد. گاهی از طرف دولت و حکومت و سازمان های تابعه و حتی گاهی خواسته یا ناخواسته از طرف شرکت هایی مثل گوگل که این روزها تنها روزنه ی کسب و کارهای ایرانی برای ایجاد ارتباط با مشتریان و مخاطبان می باشد. و این بار از دو طرف داریم میکشیم، یکطرف گوگل که تغییراتی در سیستم هدایت کاربر ایجاد کرده است و از طرفی مواجهه با فیلترینگ داخلی (که حقیقتا حال به هم زن ترین واژه ی این روزهاست)
“خلاصه داستان اینه که از دیروز، بدلیل تغییراتی در نحوه دسترسی مخاطبان بعد از کلیک کردن روی تبلیغات گوگل، و همچین فیلتر بودن آدرس واسطی که گوگل کاربران را به آن هدایت می کند، عملا سرویس گوگل ادز برای کاربران با آی پی ایران کار نمی کند.!”
طرف اول: گوگل با تغییرات عملکردی در سیستم Google Ads
همین الان اگر خدمات یا محصولات پر رقابتی را در گوگل سرچ کنید هنوز هم تبلیغ سایت های ایرانی را در صفحه اول گوگل می بینید. اما در صورتی که از قندشکن استفاده نمی کنید، نمیتوانید وارد این سایت ها شوید. دلیل این موضوع انتقال واسط کاربر به آدرس www.googleadsservice.com می باشد. این نوع انتقال یا اصلاحا ریتارگت این روزها طی تغییرات عملکردی توسط خود گوگل بصورت عمومی و در سراسر اینترنت اعمال شده است و صرفا مختص کاربران ایرانی نیست.
طرف دوم: فیلترچی های داخلی
اما مشکل اینجاست که این آدرس اینترنتی، چند سال پیش توسط کمیته کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه فیلتر شده بوده و اگر همین الان هم از طریق آدرس این کارگروه به نشانی rafefilter.internet.ir وارد شوید و درخواست رفع فیلتر آدرس فوق رو بزنید، سیستم به شما اعلام می کند که این سایت 3 مرتبه جهت رفع فیلتر مورد بررسی قرار گرفته اما رد شده! و دیگر نمیتوان درخواستی مبنی بر رفع فیلتر آن ثبت کنید!!!
پیشنهاد میشه در صورتی که این مشکل برای شما هم دردرسرساز شده است حداقل از طریق بخش تماس با ما سایت رفع فیلتر پیغام بگذارید و درخواست خود رو بصورت غیرمستقیم مبنی بر رفع فیلتر این سرویس اعلام کنید.
راه حل چیست؟
اگر در حال حاضر کمپین های تبلیغ در گوگل دارید و یا قصد دارید که تبلیغات گوگل خود را راه اندازی کنید و مشتریان شما داخل ایران هستند قطعا با این چالش مواجه خواهید شد. برای رفع مشکل بطور کامل بایستی گوگل رویه جدید را لغو کند و حالت انتقال کاربر را به شرایط قبلی برگرداند و یا اینکه عزیزان فیلترچی در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه، در مصداق مجرمانه ی این سرویس تجدید نظر بفرمایند.
“الان که دارم این مقاله رو مینویسم، حرف یکی از مشتری هامون که یکی دوسال پیش اومده بود دفتر یادم میاد، گفت: آقا میرحافظ خدا خیرت بده شما باعث شدی ما بتونیم دست چند نفر دیگه رو هم بگیریم که آخر شب نون ببرن سر سفره شون! خدا شاهده یکی از پرسنلم از زندان آزاد شده و من بهش کار دادم، اگه چرخ کار ما نچرخه، اول از همه این بابا بیکار میشه و دوباره میره سراغ خلاف! مطمئن باش که دعای همین بابا، تهش میشه برکت مال شما”
اگر هنوز تبلیغات گوگل را شروع نکرده اید پیشنهاد می کنیم فعلا دست نگه دارید تا وضعیت به حالت عادی باز گردد. اما اگر شما هم مثل اگر مشتری های ما، تبلیغ در گوگل یکی از کانال های اصلی بازاریابی تان به شمار می رود و ضرر سنگینی در صورت غیرفعال کردن کمپین ها به کسب و کار شما وارد می شود، راهکارهای موقتی زیر برای حفظ میزان مشتری ورودی، پیشنهاد می گردد و در ادامه توضیح داده می شود:
- استفاده از اکستنشن Call و تشویق کاربر به لمس شماره تماس
- حذف محدودیت جغرافیایی کمپین ها برای نمایش به کاربران مجهز به قندشکن
- افزایش موقتی نرخ روزانه و نرخ مزایده Bid بمنظور حفظ مقدار CTR
1.حتما از ویژگی تماس مستقیم استفاده کنید Call Extension
همانطور که می دانید، اکستنشن های مختلفی برای افزودن به متن اصلی تبلیغ گوگل وجود دارد. که از طریق پنل google ads تان می توانید به آن دسترسی داشته باشید. (در صورتی که مدیریت کمپین هایتان بر عهده شخص یا شرکت دیگری است، به ایشان یادآوری کنید) یکی از این افزونه های Call Extension می باشد که در تصویر زیر می بینید و مخاطب می تواند با لمس این قسمت، مستقیما به بخش تماس در گوشی موبایل رفته و بدون اینکه وارد سایت شود، مستقیما با شما تماس بگیرد. این راهکار با توجه به شرایط موجود بهترین گزینه است.
عکس کال اسکتنسنش
2. حذف کشورهای محدود شده (excluded) در کمپین
از آنجایی که کلیدواژه های انتخابی شما فارسی است، پس به احتمال 90% تبلیغ شما صرفا به مخاطبان داخل ایران نمایش داده می شود. و به این ترتیب نیازی نیست که سایر کشورها را از لیست جغرافیایی کمپین تان حذف کنید. این کار باعث می شود کاربران داخلی که بدلیل محدودیت های شدید این روزها از قندشکن استفاده می کنند نیز بتوانند تبلیغ شما را ببینید و البته بدون مشکل وارد سایت شده و با شما ارتباط برقرار کنند.
3. افزایش بودجه روزانه و هزینه هر کلیک
بخاطر مشکل فوق، نرخ کلیک بسیار کاهش یافته است و به همین دلیل نرخ کلیک به ازای نمایش (CTR) شدیدا افت می کند. این موضوع روی ECTR یا همان Expected Click Through Rate که یکی از فاکتورهای Quality Score می باشد، تاثیر گذار است و باعث افت نمره شما در آن کلیدواژه می شود. به همین دلیل برای جبران عقب ماندگی ECTR پیشنهاد می گردد نرخ Bid یا همان نرخ کلیک موقتا افزایش پیدا کند تا نمایش تبلیغ در رتبه بهتری اتفاق بیفتد و احتمال انتخاب توسط کاربر افزایش پیدا کند و همچنین تبلیغ بصورت کامل یعنی همراه با اکستنشن ها، علی الخصوص Call Extantion نمایش داده شود. (پیشاپیش از پیچیده شدن این راهکار سوم عذر میخوام، خلاصه اینکه هزینه هر کلیک رو افزایش بدین)